Ogrevalni sistemi na biomaso VETO

Finski proizvajalec VETO prinaša v Slovenijo najenostavnejšo, zanesljivo ter človeku prijazno tehniko ogrevanja na biomaso, z različnimi sistemi dovajanja goriva, ki zadostijo vse posebnosti in pogoje vgradnje.

Sistemi so odlična kombinacija enostavnosti uporabe in vzdrževanja ter odličnega izkoristka obratovanja in ponujajo podobno energetsko varčnost kot plinske kondnzacijske peči (več o tehnologiji kondenzacijskih plinskih peči). Posebna konstrukcija omogoča učinkovito obratovanje sistema brez hranilnika toplote in bojlerja za toplo vodo – najenostavnejša rešitev ogrevanja, primerljiva s sistemom na kurilno olje.

VETO peči in dozirni sistemi so na voljo v razponu od 30 – 700 kW, z LAMBDA (sonda) regulacijo izgorevanja in možnostjo avtomatskega odvajanja pepela. Gorilci večjih moči so opremljeni s hladilnim sistemom in mehanizmom premične rešetke.

Vsestranskost

Veto Stoker kotli so zasnovani predvsem za avtomatske sisteme kurjenja sekancev, peletov in žagovine z možnostjo alternativnih rešitev preko priključka za gorilec na olje in električni grelec. Možno pa je kotle prirediti tudi za kurjenje polen z enostavno namestitvijo posebne rešetke, ki je v ponudbi kot dodatna oprema.Vrsto goriva se enostavno izbere s pritiskom gumba na procesorski krmilni enoti Lambda, katera poskrbi, da se ves proces doziranja in izgorevanja prilagodi za izbran kurilni medij…

Velika količina vode

Velika količina vode ima veliko prednosti za uporabnika, kajti ne potrebujete grelca vode, ker topla voda ne bo pošla tudi ob velikih potrebah, temperatura pa ne bo nekontrolirano nihala. Veto Stoker kotel ima učinkovit sistem bakrene spirale za gretje vode, ki segreje 35 litrov vode na minuto. Vodni rezervar kotla je učinkovito izkoršičen, ker nameščena vodna spirala leži vodoravno na vrhu kotla. V primeru, da je poraba tople vode posebno visoka, se lahko namesti dodatna spirala vzporedno z obstoječo.

Regulacija moči

Kotli imajo posebno lastnost, ki se imenuje “regulacija nominalne moči”. Del kurilnih površin kotla je moč obiti in s tem zagotoviti ustrezno temperaturo izhodnih plinov, obenem pa preprečiti korozijo. Tako tudi velika nihanja bremena, kot sta letna in zimska raba, ne bodo povzročala težav.

Dobra gorilna učinkovitost

Ogrevalni sistem Veto 60 je bil testiran v posebnih razmerah na finskem in dosegal skupne gorilne izkoristke pri 90% (po standardnih testih)..

Certifikati Vsi produkti imajo certifikat kakovosti ISO 9001 in okoljevarstveni certifikat 14001. Prodaja jih Nordian d.o.o.

You May Also Like

About the Author: FSP.si