Rabljeni računalniki so lahko odlična izbira za mnoge uporabnike

Marsikdo še vedno meni, da so rabljeni računalniki nujno manj kakovostni od novih, kar pa v mnogih primerih sploh ne drži. V številnih situacijah so rabljeni računalniki celo boljša izbira, če upoštevate razmerje med ceno in kakovostjo. To velja še posebej za t. i. poslovno linijo, ki postaja med uporabniki vse bolj priljubljena in v kateri je mogoče najti tako kakovostne namizne kot prenosne računalnike.

Na kaj paziti pri kupovanju rabljenih računalnikov?

Rabljeni računalniki poslovnega razreda lahko predstavljajo odličen nakup in so enako kvalitetni kot novi, seveda pa je pri nakupu potrebne nekaj pazljivosti. Problematično je predvsem kupovanje rabljenih računalnikov, ki niso bili ustrezno pregledani in servisirani. Tovrstna loterija se sicer včasih izide, precej pogosteje pa pomeni neracionalno porabljen denar. Izjemno priporočljivo je torej, da se pri rabljenih računalnikih omejite predvsem na tiste, ki so jih pregledali strokovnjaki, ki vam lahko tako jamčijo, da bo naprava delovala še kar nekaj časa.

Poslovni razred – vrhunska kakovost po izjemno dostopni ceni

Pri omenjeni poslovni liniji oziroma poslovnem razredu gre za rabljene računalnike, ki so se uporabljali v večjih podjetjih. Ker se zaradi t. i. lizing pogodb te naprave menjajo precej pogosteje, kot bi bilo to v resnici potrebno, če bi upoštevali njihovo dejansko obrabo, to pomeni, da so to običajno nadpovprečno ohranjeni rabljeni računalniki, ki so nemalokrat skorajda kot novi. Glavna lastnost, ki jih loči od novih, je tako predvsem njihova cena, ki je mnogo ugodnejša. Zaradi tega se vam njihov nakup vsekakor splača, saj lahko po nižji ceni dobite kakovosten računalnik, ki je praktično še nov.

So rabljeni računalniki iz poslovne linije zares primerni za vas?

Praviloma so rabljeni računalniki, ki so se pred tem uporabljali v velikih podjetjih, priljubljena izbira za tiste, ki iščejo napravo z nekoliko boljšimi specifikacijami od tistih, ki so značilne za povprečni računalnik, vendar pa je znesek, ki so ga pripravljeni odšteti pri nakupu, relativno omejen. Tako so rabljeni računalniki poslovnega razreda odličen »kompromis«. V večini primerov so to naprave s hitrejšim procesorjem in z večjo količino pomnilnika, kar omogoča, da je naprava primerna tudi za zahtevnejša opravila, ne za klasično vsakodnevno rabo. Za povrh pa se lahko ti računalniki praviloma pohvalijo z zmogljivejšim hladilnim sistemom in s trpežnostjo ohišja. Obstaja torej kar nekaj dobrih razlogov, zakaj dati prednost tej možnosti. Seveda pa je na koncu vse odvisno predvsem od vaših individualnih potreb oziroma zahtev in od financ, ki jih imate na voljo za nakup.

Ob nakupu rabljenih računalnikov možna tudi garancija

Za konec naj opozorimo še na eno napačno prepričanje, in sicer velikokrat slišimo, da je ena največjih slabosti rabljenih računalnikov ta, da ob nakupu ne dobite nikakršne garancije. To seveda prav tako ni res, saj je garancija pri določenih ponudnikih rabljenih računalnikov nekaj popolnoma običajnega. Večinoma gre tu za podjetja, ki se s pregledi, testiranji, servisi in prodajo rabljenih računalnikov ukvarjajo profesionalno. Takšna podjetja so tudi najboljša izbira, če želite biti prepričani, da je naprava, ki jo nameravate kupiti, zares v brezhibnem stanju.

You May Also Like

About the Author: FSP.si

Dodaj odgovor