Prenova otroške sobe

Pred dnevi, na poti domov iz službe, sta pred mano hodila dva najstnika, na pogled tako približno iz zadnjih dveh razredov osnovne šole. Pritegnil me je njun pogovor. En drugemu sta tožila o tem, kako nerazumljena sta s strani svojih staršev. Eden od njiju je izpostavil svoj problem. Starša ga imata za otroka. On pa vendar odrašča. Doma so se lotili prenove hiše. Zdaj pleskajo, prestavljajo pohištvo, urejajo okolico. Beseda je nanesla na nalepke. Mama je pri prijateljici videla nalepke za na steno in se navdušila nad njimi. Tako zelo, da jih bodo imeli tudi doma. In tukaj se je pojavila težava. Našli so spletno stran, ki ponuja najrazličnejše nalepke. Odraščajoči najstnik je bil popolnoma razočaran nad maminim izborom. Izbrala mu je otroške stenske nalepke. Otroške! Izmed vseh, ki so bile na voljo, je ona izbrala prav otroške. Ampak on vendar odrašča. Prerasel je živali, vozila, dinozavre in sove, nalepke za merjenje višine pa tako ali tako že davno. On ne bi otroških stenskih nalepk. Želi si kaj bolj »odraslega«. Primernejšega svoji starosti. Spletna stran, po kateri so brskali, ponuja veliko najrazličnejših nalepk. V oči so mu padle dekorativne nalepke. Zdijo se mu zelo »kul«. Še posebej so mu všeč take z motivacijskimi citati. Najbolj ga je pa navdušila nalepka z motivom Londona, kamor si že dolgo želi odpotovati. Da bo na potovanje lažje počakal, so naročili še nalepko za vrata z motivom znamenite angleške telefonske govorilnice in Big Bena. Tako bo potovanje lahko še malo počakalo oziroma bo čakanje malo lažje. Stenske nalepke so pravzaprav super ideja. Stare, grde, dolgočasne stene se v hipu spremenijo in postanejo navdihujoče, prijazne in  modne. Dobra plat nalepk je, da ko se jih naveličaš, jih preprosto odlepiš in po želji nalepiš nove. Starša sta tako navdušena, da bodo stene tokrat pleskali zadnjič. Nato bodo samo še menjavali motive stenskih nalepk. Praktično, kajne?

Tudi mlajši sestrici bodo njeno dekliško otroško sobico okrasili s stenskimi nalepkami. Izbrala si je nekaj motiv roza drevesa z dobrimi vilami. Starša pa jo bosta presenetila, saj sta ji poleg tega naročila še komplet nalepk z vilami, planeti in zvezdicami, ki svetijo v temi. Navdušena bo!

No, tudi mama in oče sta si dala duška in izbrala stenske nalepke zase. Mama je za kuhinjo izbrala samolepilno tapeto v vintage videzu španskih ploščic. Izbran ima že tudi naslednji motiv, za čas ko se bo teh naveličala. Zagledala se je v motiv zelenih francoskih ploščic. Navdušena je, da bo kuhinja imela vsake toliko povsem nov izgled, z malo vloženega truda in tudi strošek je skorajda zanemarljiv. Oče je, kot velik ljubitelj starinskih vozil, stene svojega delovnega kabineta polepšal z nalepkami vintage vozil. Ravno pravšnja izbira, saj kabinet nima velikih površin, ki bi jih lahko polepili, ker so v paketu manjše nalepke jih je nekaj polepil še po omari, pa še kakšna mu je ostala za v garažo.

Vsi člani družine so taki dobili nekaj po svojem izboru. Za hodnik in predsobo so dali na glasovanje nekaj različnih motivov. Odločili so se soglasno. Zmagal je trenutno zelo popularen in moden motiv stenskih nalepk, regrat.

Veselje v hiši je bilo nepopisno, zadovoljstvo vseh članov družine prav tako. Deček je bil še posebej vesel dejstva, da je bil aktivno soudeležen tako v procesu izbora stenskih nalepk kot tudi pri sami realizaciji, saj je namestitev nalepk zelo preprosta in hitra.

Pogovor med dečkoma je potem stekel še v druge teme, sama sem tudi bila že pred domom. Dečka sem ustavila le toliko, da sem ga povprašala, kje so kupili nalepke. Povedal mi je, da je naslov preprost: www.stenska-nalepka.si . Preden je nastal ta zapis, sem stvar seveda preverila in se tudi sama prepričala o pestri ponudbi in ugodnih cenah. V naslednjih dneh se tudi sama lotim mini prenove doma.

You May Also Like

About the Author: FSP.si

Dodaj odgovor