Klimatske naprave Panasonic – Prednosti in Slabosti

Majhna poraba električnega toka:

  • Vse klimatske naprave Panasonic uporabljajo hladilni plin R410A (razen W28 in V28 imata R407C)
  • Hladilni plin R410A zaradi svojih fizikalnih lastnosti omogoča manjšo porabo elektrike glede na hladilni plin R407C.
  • Večina modelov je v A energijskem razredu. Energijski razred je razmerje med hladilno močjo in vloženo električno energijo. Maksimalno razmerje (model E9CKP) je pri hlajenju EER 3.71 in pri gretju COP 4.00 .
  • MODELI INVERTER do 40% prihranka električne energije. Več o Panasonic klimah si lahko preberete na testu.

Vgrajen IONIZATOR

Panasonicove nove klimatske naprave ustvarjajo negativne ione. Področja, ki so polna negativnih ionov, kot je denimo zrak v bližini slapov ali v gozdovih, dajejo ljudem občutek svežine. Preizkusite eno izmed novih klimatskih naprav in uživajte doma v svežem, naravnem občutku.

Vgrajen KATEHINSKI FILTER

Katehinski zračni filter lovi prašne delce, cigaretni dim in druge pogoste onesnaževalce zraka. Poleg tega lovi in nevtralizira mikroskopsko majhne viruse in bakterije te jih onemogoči ter tako upočasnjuje širjenje nalezljivih bolezni.

Dovajanje KISIKA »02 PRHA«

Klimatske naprave z O2 prho so opremljene s sistemom membrane za obogatitev s kisikom podjetje Panasonic. Sistem ustvarja zrak s 30-odstotno koncentracijo kisika in ga dovaja v vašo sobo, kar ohranja raven kisika v sobi na 21 odstotkih – toliko, kot v naravi. Raziskave so pokazale, da ima tako okolje ugoden vpliv na ljudi.

Modri kondenzator »Blue Fin«

Kondenzatorji lahko utrpijo škodo, če so izpostavljeni slanemu zraku, dežju ali drugim korozivnim dejavnikom. Panasonic je potrojil življensko dobo kondenzatorjev z novo prevleko, ki preprečuje rjavavenje.

Tiho delovanje

Naprave za rabo v prostorih delujejo z izjemno tihimi 26 dB. Pritisnete lahko tudi tipko Quiet Mode (tiho delovanje) ter tako še zmanjšate glasnost naprave za 3 dB. Zmanjšali smo tudi glasnost zunanjih klimatskih naprav, s pomočjo novega kompresorja in dvokrilne vetrnice. Naprave lahko uporabljate tudi ponoči in kljub temu globoko ter trdno spite, pa še sosedov ne bodo motile.

Ogrevanje

Panasonicovi INVERTERJI brez problema ogrevajo v zimskem času do -15 stopinj Celzija zunanje temperature.
Panasonicov INVERTER je sposoben po potrebi električno ogrevati kompresor.

Dobro razmerje med CENO in KVALITETO

HLAJENJE IN OGREVANJE Z INVERTERJEM

Inverterski modeli klimatskih naprav so izboljšani modeli naprav s toplotno črpalko. Naprave z inverterjem so energetsko bolj učinkovite kot kdaj koli prej. Z elektronskim krmiljenjem zunanje in notranje enote dosežemo tudi do 40% prihranek električne energije. Zaradi izredno dobrega izkoristka inverterskih naprav je razmerje med vloženo električno in pridobljeno toplotno energijo 1:4. Kljub višji začetni investiciji se prihranek obrestuje že po nekaj letih. Ena od prednosti inverterskih modelov je tudi, da je funkcionalna vso zimo, ker elektronsko krmiljenje preprečuje zamrznitev zunanje enote, ogrevanje pa deluje tudi ko je zunanja temperatura -15*C. Invertersko klimatsko napravo krmilimo z daljinskim upravljalnikom, na katerem nastavljamo smer izpiha zraka iz notranje enote ter izberemo način delovanja: kroženje zraka, hlajenje, razvlaževanje, ogrevanje ali pa avtomatski način delovanja. Kupec izbira med modeli z vgrajenim ionizatorjem in dodatnimi filtri ali se odloči za osnovni model brez ionizatorja. Pri avtomatskem načinu delovanja naprava samodejno izbere način delovanja glede na nastavljeno temparaturo, hladi ali ogreva prostor in tako vzdržuje konstantno temparaturo.

You May Also Like

About the Author: FSP.si

Dodaj odgovor