Kakšno delovno obleko izbrati?

Metal industry worker at factory in work wear

Praktična, funkcionalna in udobna? Da! Turobna in nezanimiva? Ne!!! Tudi delovna obleka mora biti modna in kul – in po možnosti individualna. Časi, ko so delovna oblačila služili le za zaščito pred umazanijo ali za shranjevanje orodja, so minili. Dobrodošla so oblačila za najrazličnejšo uporabe in zahteve pri delu. Kolekcije iz visokokakovostnih materialov in lastnosti. Od izjemno prožne, izdelane iz popolnoma raztegljivega blaga, do izjemno občutljivega, narejenega iz platnenega materiala. S poudarkom na prefinjenih funkcijah žepa: prava delovna oblačila, zaščitna oblačila in osebna zaščitna oprema za trgovino in industrijo.

Delovna oblačila so tako raznolika kot so tudi dela, kjer so takšna oblačila potrebna.

Vsako delo je drugačno – in skoraj vsak poklic ima svojo uniformo.

Obrtniki od svojih delovnih oblačil pričakujejo veliko. Prenesti morajo najtežje obremenitve in obremenitve. Oblika in velikost se morata dobro prilegati, da zagotovita visoko udobje nošenja. Visokokakovostna delovna oblačila se morajo odlikovati tudi s funkcionalnimi lastnostmi – predvsem z žepi. Veliko vlogo igra tudi letni čas in vreme nasploh. Vse to dopolnjuje modni vidik. Oblačila za obrtnike morajo zato ponuditi kar največ.

Zaščita pri delu – varnost na prvem mestu!

Predvsem naj se uporabnik v pravih delovnih oblačilih počuti dobro – in varno! Glede na delo so potrebni posebni zaščitni ukrepi. Varnostna oblačila, ki ščitijo na primer pred vročino in plameni ali pred nevarnostjo električnega obloka. Za zaščito stopala pred mehanskimi vplivi je izredno pomemben ustrezen zaščitni čevelj, ki ustreza delovnemu mestu. Seveda so del vaše osebne zaščitne opreme tudi zaščitne čelade, delovne rokavice, respiratorne maske, zaščita za glavo, zaščita za ušesa in oči. Cilj je učinkovito zaščititi zaposlene pred nevarnostmi in škodo za zdravje. Osrednji steber delujočega varstva pri delu je delodajalčeva ocena tveganja, da se lahko izberejo potrebni zaščitni ukrepi in s tem primerna osebna varovalna oprema.

Lastnosti delovnih oblačil za profesionalno uporabo

Izbira pravih delovnih oblačil za ustrezno uporabo je bistvenega pomena!

Profesionalna delovna oblačila je treba načrtovati do najmanjših podrobnosti. Za delovne hlače, ki jih nosijo obrtniki, je pomemben žepni dizajn. Vsaka blagovna znamka ima svoje zahteve – specifična uporaba pa zahteva specifične funkcije. Zanke za kladivo, žepi z ravnilom, žepi za mobilni telefon, zaščitni žepi z zadrgo, žepi za koleno: vse funkcije morajo biti pametno urejene in načrtovane. Lesnim sekancem je treba preprečiti, da bi prišli v žepe mizarjev, medtem ko je v montažni in avtomobilski industriji pomembno zaščititi dele pred praskami, ki jih povzročajo izpostavljeni pritrdilni elementi.

You May Also Like

About the Author: FSP.si

Dodaj odgovor